Krebinet med sesam og rå tabbouleh
Der er langt fra mormors krebinetter til den her sunde og smagfulde variant.
Ingredienser
500 g hakket svinekød, max 6 %
salt og peber
40 g babyspinat
1 æg.
Rasp:
40 g sesamfrø
20 g rugmel
salt og peber
2 spsk oliemargarine eller olivenolie
Salat:
400 pastinakker
200 g blommetomat
100 g agurk
1 rødløg
1 stort bundt bredbladet persille
1 bundt koriander
30 g cashewnødder
2 spsk olivenolie
1 spsk sesamolie
saften fra en citron
salt og peber
Sådan laver du krebinetter
Rør hakket kød med lidt salt. Blend det med babyspinat og æg samt peber. Vend krebinetterne i sesamfrø og mel. Drys med lidt salt og peber på begge sider. Steg dem på begge sidder, i olie 2-3 min ved middelvarme.
Riv pastinakkerne på den grove side af et rivejern eller riv dem i en foodprocessor. Skær tomaterne i tern. Del agurken og skrab kernerne ud af med en tsk. Snit agurkestykkerne i tynde, halve skiver. Bland det hele sammen.
Hak rødløget, persille og koriander meget fint, bland det med ovenstående ingredienser. Vend det hele med olie og citronsaft.
Rist cashewnødderne på en tør pande i ca. 4 min. Ryst undervejs. Lad dem køle af på en tallerken. Drys med ristede cashewnødder på toppen af den rå tabbouleh. Servér med krebinetter.