Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: 10 min.
400 g hakket oksekød
1 dåse kidneybeans (eller chilibeans)
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød chili
frisk koriander
1 æg
salt og peber
Salsa:
1 lime (saft)
1 spsk olivenolie
1-2 modne avocadoer (tern)
1 rød peberfrugt (tern)
1 fed hvidløg (knust)
½ tsk stødt spidskommen
Tilbehør:
cremefraiche, tortillaer og evt. grøn salat
- Hæld bønnerne på en sigte. Hak halvdelen af bønnerne i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, chili og koriander.
- Rør kødet sejt med 1 tsk salt og rør æg og bønneblandingen i.
- Form farsen til runde frikadeller og steg dem på en varm pande med olie i 8-10 min.
- Salsa: Vend resten af bønnerne sammen med limesaft, olivenolie, avocado og peberfrugt. Smag til med hvidløg, spidskommen, salt og peber og drys med koriander.
- Servér frikadellerne med salsa, cremefraiche og tortillaer og evt. en grøn salat.