Krydrede frikadeller med ærte-myntesalat
SPONSORERET indhold

Krydrede frikadeller med ærte-myntesalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De smagfulde oksekødsfrikadeller kan steges under grillen i ovnen eller trækkes på spyd, og steges på en udendørs grill.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
07. jul. 2022 | Mad | Hjemmet
4 personer | Total: 55 min | Arbejdstid: 45 min

Ingredienser

Frikadeller:

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 2 tsk. Ras el hanout (se tip)
  • 1 tsk. salt
  • olivenolie

Ærte-myntesalat:

  • 500 g frosne grønne ærter
  • 3-4 skoleagurker
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 citron (øko)
  • 3 spsk. jomfruolivenolie

Yoghurtdressing:

  • 2 dl græsk yoghurt
  • ½-1 tsk. chiliflager
  • evt. jomfruolivenolie

Tilbehør:

  • brød f.eks. naan (fladbrød)

Sådan gør du:

  1. Frikadeller: Pil skalotteløg og hvidløg, og hak eller riv dem fint. Ælt det i kødet sammen æg og krydderier. Dyp hænderne i koldt vand, og form farsen til 12 aflange frikadeller. Sæt dem i køleskabet.
  2. Ærte/myntesalat: Hæld ærterne i en skål, overhæld dem med kogende vand, og dryp dem af i en sigte. Hak dem groft i en foodprocessor (med pulse-knappen).
  3. Vask skoleagurkerne, og skær dem i skiver. Rens forårsløgene, og snit dem fint. Skyl krydderurterne, og hak dem (tag lidt fra til pynt).
  4. Bland det hele sammen i en skål, og tilsæt fintrevet citronskal, 2-3 spsk. citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.
  5. Yoghurtdressing: Rør yoghurten cremet, og tilsæt chiliflager. Anret i en skål, og stænk evt. med jomfruolivenolie.
  6. Pensl frikadellerne med olivenolie, og steg dem under grillen i ovnen i 8-10 min., til de er gyldne og gennemvarme.
  7. Drys de varme frikadeller med persille og mynte og evt. chiliflager, og servér med ærte/myntesalat, yoghurtdressing og brød.
  8. Pssst... Vil du bage fladbrød selv, så prøv denne nemme og superlækre opskrift 

Anbefalet til dig