SPONSORERET indhold
Krydrede okse- og kikærtedeller med bulgursalat
Frikadeller er altid et hit! Prøv disse nemme oksefrikadeller med kikærter og servér dem med en skøn bulgursalat.
4 personer
Ingredienser
Frikadeller:
1 ds. kikærter
300 g hakket okse- eller kalvekød
1 æg
1 spsk. revet løg
1 dl bouillon eller vand
2 spsk. hvedemel
1½ tsk. salt
peber
1 tsk. stødt spidskommen
2 fed presset hvidløg
evt. ½ tsk. cayennepeber eller andet tørret chili
2-3 spsk. olie til stegning
Bulgursalat:
5 dl bouillon
250 g bulgur
2-3 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
2 peberfrugter gerne en gul og 1 rød
2 spsk. hakket persille
2 spsk. fintsnittet purløg
evt. 1 spsk. hakket mynte
½ agurk
2 forårsløg
Sådan gør du:
- Frikadeller: Kom afdryppede kikærter i en foodprocessor, og miks dem til en lidt grov mos. Kom dem i en skål, og rør alle ingredienserne til frikadellerne heri.
- Form små frikadeller. Varm olien op på en pande. Læg frikadellerne på panden, og brun dem på begge sider.
- Skru ned for varmen, og steg dem færdige ved jævn varme ca. 12 min. i alt. Vend dem flere gange undervejs. Tjek, at frikadellerne er gennemstegt.
- Bulgursalat: Kog bouillonen op. Kom bulguren i. Kog det for svag varme under låg ca. 10 min. Afkøl bulguren. Rør den igennem med en gaffel.
- Kom bulguren i en skål, og tilsæt citronsaft, olivenolie, små tern af peberfrugter, persille, purløg og evt. mynte.
- Skær agurken i små tern, og kom dem i. Snit forårsløgene, og vend dem i. Smag til med salt og peber. Server bulgursalaten til.