Krydrede okse- og kikærtedeller med bulgursalat
Foto: Tia Borgsmidt Lækre frikadeller med oksekød og kikærter.

Krydrede okse- og kikærtedeller med bulgursalat

Frikadeller er altid et hit! Prøv disse nemme oksefrikadeller med kikærter og servér dem med en skøn bulgursalat.

printer Print
plate 4 personer

Frikadeller:

1 ds. kikærter
300 g hakket okse- eller kalvekød
1 æg
1 spsk. revet løg
1 dl bouillon eller vand
2 spsk. hvedemel
1½ tsk. salt
peber
1 tsk. stødt spidskommen
2 fed presset hvidløg
evt. ½ tsk. cayennepeber eller andet tørret chili
2-3 spsk. olie til stegning

Bulgursalat:

5 dl bouillon
250 g bulgur
2-3 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
2 peberfrugter gerne en gul og 1 rød
2 spsk. hakket persille
2 spsk. fintsnittet purløg
evt. 1 spsk. hakket mynte
½ agurk
2 forårsløg

Sådan gør du:

  1. Frikadeller: Kom afdryppede kikærter i en foodprocessor, og miks dem til en lidt grov mos. Kom dem i en skål, og rør alle ingredienserne til frikadellerne heri.
  2. Form små frikadeller.  Varm olien op på en pande. Læg frikadellerne på panden, og brun dem på begge sider.
  3. Skru ned for varmen, og steg dem færdige ved jævn varme ca. 12 min. i alt. Vend dem flere gange undervejs. Tjek, at frikadellerne er gennemstegt.
  4. Bulgursalat: Kog bouillonen op. Kom bulguren i. Kog det for svag varme under låg ca. 10 min. Afkøl bulguren. Rør den igennem med en gaffel.
  5. Kom bulguren i en skål, og tilsæt citronsaft, olivenolie, små tern af peberfrugter, persille, purløg og evt. mynte.
  6. Skær agurken i små tern, og kom dem i. Snit forårsløgene, og vend dem i. Smag til med salt og peber. Server bulgursalaten til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Frikadeller, Kikærter, Nem aftensmad og Hovedret