Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stege/bagetid: ca. 45 min.
Fryse-egnet
1 kylling
2 spsk olie
1 portion jerk (se opskrift nederst på siden) eller
2-3 spsk karry og 1 spsk salt
Ovnbagte rodfrugter:
500 g pastinakker (stænger)
500 g gulerødder (stænger)
500 g kartofler (både)
1 dl olivenolie
1⁄2 dl æblecidereddike
ca. 1 spsk groft salt
Dip:
1⁄2 liter yoghurt naturel
3 fed hvidløg (knuste)
3 spsk purløg (fintklippet)
Tilbehør:
grøn salat
- Klip rygsøjlen fra kyllingen med en fjerkræsaks eller brug en kniv. Fold kyllingen fladt ud i en bradepande med bagepapir. Gnid kødet med olie og krydderier.
- Bland grønsagerne med olie i et andet ovnfast fad eller på en bradepande med bagepapir. Bag kyllingen og grønsagerne sammen i en 175 grader varm ovn med varmluft ca. 45 min.
- Rør yoghurt med hvidløg og purløg og smag til med salt og peber. Krydr de bagte grønsager med eddike og salt.
- Klip eller skær kyllingen ud i 8 stykker. Anret kyllingestykkerne med grønsager, salat og yoghurtdip og server.