Krydret kylling med rodfrugter
SPONSORERET indhold

Krydret kylling med rodfrugter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker krydret kylling serveret med ovnbagte pastinakker, gulerødder og kartofler med skøn dip.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
08. apr. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Stege/bagetid: ca. 45 min.
Fryse-egnet
1 kylling
2 spsk olie
1 portion jerk (se opskrift nederst på siden) eller
2-3 spsk karry og 1 spsk salt
Ovnbagte rodfrugter:
500 g pastinakker (stænger)
500 g gulerødder (stænger)
500 g kartofler (både)
1 dl olivenolie
1⁄2 dl æblecidereddike
ca. 1 spsk groft salt
Dip:
1⁄2 liter yoghurt naturel
3 fed hvidløg (knuste)
3 spsk purløg (fintklippet)
Tilbehør:
grøn salat

  1. Klip rygsøjlen fra kyllingen med en fjerkræsaks eller brug en kniv. Fold kyllingen fladt ud i en bradepande med bagepapir. Gnid kødet med olie og krydderier.
  2. Bland grønsagerne med olie i et andet ovnfast fad eller på en bradepande med bagepapir. Bag kyllingen og grønsagerne sammen i en 175 grader varm ovn med varmluft ca. 45 min.
  3. Rør yoghurt med hvidløg og purløg og smag til med salt og peber. Krydr de bagte grønsager med eddike og salt.
  4. Klip eller skær kyllingen ud i 8 stykker. Anret kyllingestykkerne med grønsager, salat og yoghurtdip og server.