Kom med til årets fedeste danse-event i København! Klik her

Opskrift på krydret lammekofta
Foto: Andreas Wiking Krydret lammekofta

Opskrift på krydret lammekofta

Krydret lammekofta

Sund og krydret lammekofta med lun pita og salat med gulerødder.

plate 4
printer Print

500 g hakket lammekød
60 g reven brødkrumme
1 hakket løg
1-2 knuste fed hvidløg
1 tsk salt
1½ tsk garam masala (færdigkøbt indisk krydderiblanding)
2 spsk yoghurt.
2 tsk olie til stegning.
8 fuldkornspita (fra Hatting Bageri).
3 groftrevne gulerødder
1 groftreven persillerod
50 g babyspinat
citronsaft
2 dl yoghurt 10%
½-1 tsk spidskommen.

Energi pr. person:
760 Kcal
Fedt:
30 %
Protein:
21 %
Kulhydrant:
49 %

Sådan gør du

  1. Blend alle ingredienserne til lammekoftaen til en fast fars.
  2. Del og form farsen til otte lidt aflange, store frikadeller og steg dem gyldne på alle sider i olie. Ryst panden godt under stegningen, så de bliver jævnt gyldne.
  3. Lun pitabrødene efter anvisningen på pakningen.
  4. Bland gulerødder, persillerod og spinat med lidt citronsaft, salt og peber og servér salaten med yoghurt, der er smagt til med spidskommen, evt. koriander, lune pitabrød og saftige, krydrede lammekofta.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pitabrød, Kødboller, Lammefrikadeller, Lam, Arabisk mad og Hovedret