Krydret tomatchutney med rosiner
SPONSORERET indhold

Krydret tomatchutney med rosiner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
05. aug. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: ca. 30 min.
Fryse-egnet
Holdbarhed ved opbevaring i køleskab, ca. 1 måned. Tilsat konserveringsmiddel (Atamon), ca. 6 måneder
1 kg flasketomater (evt. hele flåede fra dåse, drænet vægt)
2 løg (hakket)
2 spsk olie
1 1/2 spsk fennikelfrø
1 tsk tørrede chiliflager
25 g frisk ingefær (fint revet)
1 dl lys eddike (f.eks. hvidvins- eller æbleeddike)
1/2 dl rosiner
2 tsk groft salt
ca. 75 g sukker (afhængigt af, hvor modne tomaterne er)
evt. konserveringsmiddel (Atamon)

  1. Skær tomaterne i grove stykker.
  2. Steg løgene klare i olie og tilsæt fennikelfrø, chiliflager og ingefær i kort tid og kom derefter tomaterne i sammen med resten af ingredienserne.
  3. Kog til chutneyen er helt mør og tyktflydende. Smag til med sukker og chili.
  4. Tilsæt evt. konserveringsmiddel.
  5. Hæld chutneyen i et stort skoldet sylteglas.