Krydret varm æblemost
Foto: ARKET Prøv denne citrussalat fra den nye kogebog fra ARKET.

Krydret varm æblemost

Det er da så hyggeligt, når køkkenet dufter lidt af jul. Med denne lune æblemost kommer du helt sikkert i julestemning.

printer Print
plate 10 portioner

3 liter æblemost (ufiltreret æblejuice)
1 skefuld sorte kardemommefrø
4 hele kanelstænger
5 stjerneanis
8 stykker muskatblomme
2 skefulde frisk stødt ingefær
4 skiver citronskal (undgå den hvide del)
4 skriver appelsinskal (undgå den hvide del)
Honning til at opnå den ønskede sødme

Sådan gør du

  1. Forsøg så vidt muligt kun at bruge hele krydderier af høj kvalitet, som ikke er stødt på forhånd. Hvis du bruger hele kardemommekerner, så stød dem i en morter for at fjerne frøene.
  2. Rist de tørre krydderier svagt på en stegepande ved middelvarme. Hæld æblemosten ned til blandingen, og lad det koge.
  3. Tilføj citronskallerne, og lad blandingen koge i mindst 30 minutter. Smag til med honning for at balancere sødmen alt efter det naturlige sukkerindhold i mosten.
  4. Filtrer mosten og server den med det samme, eller hæld den på flaske for at varme den op på et senere tidspunkt.
  5. Pynt de skænkede glas med en hel stjerneanis.

Kogebogen

ARKETs kogebog er en vegetarisk kogebog med opskrifter skrevet af kok og kreativ chef for ARKETs caféer, Martin Berg. I "ARKET-kogebog til forår, sommer, efterår og vinter" afspejler opskrifterne de skiftende årstider med ingredienser, der er typiske for det nordiske klima.

Kogebogen er tilgængelig i alle ARKET butikker og på arket.com og koster 125 kr.kogebog.jpg

Se, hvad vi ellers skriver om: Æble, Jul og Drikke