Kulmule med jordskokmos

Foto: Anders Schønnemann

Kulmule med jordskokmos

Kulmule med jordskokmos

Vælg gerne store jordskokker til mosen. De er nemmere at rengøre. Opskrift af Louisa Lorang.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 45 minutter
plate 4 personer
Ingredienser

Mos:
1 kg jordskokker
½ kg bagekartofler
3 spsk olivenolie
salt
2 håndfulde dild, hakket

Fisk og topping:
600-800 g kulmule med skind
olivenolie
salt
100 g ristede hasselnødder
1-2 håndfulde dild

Tilbehør:
citronbåde
salat

Mos: Skrub jordskokkerne (skræl dem, hvis nødvendigt), og skræl kartoflerne. Skær begge dele i grove stykker, og kog dem i usaltet vand, til de er helt møre. Dræn vandet fra, dryp dem godt af, og mos dem helt rustikt med et piskeris.
Smag til med olivenolie, salt og hakket dild.

Fisk: Tjek kulmulen for skæl. Vend fileten, og skær evt. de små rygben ud. Rids fisken let med en skarp kniv, og del den i 8 flotte stykker.
Steg fisken i lidt olie på en stor, varm pande (gerne slip-let). Skru ned til middelvarme, og lad fisken stege, til den er næsten gennemstegt. Tag panden af varmen, vend fisken, og steg den færdig på eftervarmen. Krydr med salt.

Topping: Vend nødder med dild. Anret fisken oven på mosen, og top med dild og nødder. Server straks med citron og en salat til.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Hovedretter, Kulmule, Fisk og Jordskokker