Kulmule med lun salat og tartarsauce
Ingredienser
4 stk kulmule a 200 g
salt, friskkværnet peber
2 tsk olivenolie.
Lun salat af nye kartofler og bønner:
600 g små, nye skrubbede kartofler
250 g grønne bønner
en håndfuld rucola
60 g grønne oliven.
Tartarsauce:
100 g fedtfattig mayonnaise
1 hårdkogt, pureret eller moset æggeblomme
1 spsk dijonsennep, evt. grovkornet
5 spsk fintskåret purløg, estragon og dild
2 spsk velafdryppede, finthakkede kapers.
300 g fuldkornsrugbrød i stænger – evt. ristet.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:650 Kcal
-
Fedt:30 %
-
Protein:28 %
-
Kulhydrat:42 %
Sådan gør du
Drys salt og peber på fisken. Varm olien og rist fisken på skindsiden i et par minutter til skindet er sprødt. Vend og steg fisken færdig på den anden side.
Kom kartoflerne i en gryde med kogende, letsaltet, kog dem til de lige netop er møre og kog bønnerne med de sidste 4 – 5 minutter. Afdryp grønsagerne, skær evt. kartoflerne i halve eller kvarte, vend dem med oliven og rucola og smag til med salt og peber. Rør alle ingredienser til saucen sammen, smag den til og servér til fisken og den lune salat og ristet rugbrød.
Tip
Du kan lave salaten i forvejen og servere den kold, hvis du synes, det er nemmere.