Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

kylling opskrift Jamie Oliver
Foto: David Loftus Kylling a la Jamie Oliver

kylling opskrift Jamie Oliver

Kylling a la Jamie Oliver

plate 6
printer Print

JERK SAUCE

4 forårsløg
1 lille bdt frisk timian
3 friske laurbærblade
stødt nellike
stødt muskatnød
stødt allehånde
6 spsk brun rom
6 spsk hvidvinseddike
1 spsk flydende honning
havsalt
1 lille meget stærk chili, gerne Scotch bonnet
4 fed hvidløg
Evt. lidt ekstra jomfruolivenolie

KYLLING
4 stk kyllingebryst med skind á 180 g
olivenolie
havsalt & sort peber
1 spsk flydende honning
rosmarin, nogle friske kviste
koriander, nogle friske kviste

MAJS
4 store majskolber, befriet for dækblade og trevler

RIS & BØNNER
2 forårsløg
1 kanelstang
Olivenolie
Havsalt og peber
250 g langkornet ris
6 dl økologisk hønsebouillon
400 g sorte bønner

SALAT
1 rød peberfrugt
1 hoved rød radicchio
1 salathoved, hjertesalat eller
romaine
ekstra jomfruolivenolie
2 lime
¼ rødløg
1 lille bdt frisk koriander
1 bakke karse

Sådan laver du kylling

JERK SAUCE

Rens forårsløgene, hak dem groft, og kom dem i blenderen sammen med bladene fra det meste af 1

bdt timian, 3 laurbærblade (befriet for stilke) og et stort nip af hver: stødt nellike, muskatnød og allehånde, 6 spsk af både rom og eddike, 1 spsk honning og 2 tsk salt. Befri chilien for stilk og kerner og kom chilien i blenderen. Kvas hurtigt 4 upillede fed hvidløg ned i og lynblend alt under låg til en meget jævn pure. Tilsæt evt. lidt ekstra jomfruolivenolie, hvis blandingen er for stiv.

KYLLING

Stil alle ingredienser og alt grej parat. Sæt en stor grillpande og en stor gryde over høj varme. Tænd ovnen på 220 grader. Læg kyllingekødet på et plastbræt, og skær hver stykke i halve, men så det stadig hænger sammen øverst på bryststykket. Dryp med olivenolie, drys med salt og peber og gnid det ind i begge sider af kødet. Læg kødet med skindsiden nedad i den hede grillpande. Ryd bræt og kniv af vejen og vask hænder. Når kyllingen er gylden i bunden, vender du den. Hæld jerk sauce i en ikke for stor bradepande, og læg kyllingestykkerne over med skindsiden opad; brug en madtang. Dryp 1 spsk flydende honning over samt nogle kviste rosmarin og de resterende timiankviste fra saucen. Stil panden på øverste rille i ovnen i 15 min eller til kødet er gennemstegt. Hæld forsigtigt olien fra grillpanden, tør den ren med køkkenrulle og stil den tilbage over høj varme. Tag kyllingen ud af ovnen, drys korianderblade over og tag fadet direkte ind på bordet. Server kødet, og øs jerk sauce over fra bunden af bradepanden.

MAJS
Kog en hel kedel vand, kom majskolberne op i gryden med et godt nip salt og hæld kogende vand over. Læg låg på. Flyt majskolberne til den hede grillpande med en tang og dryp lidt olivenolie over. Grill dem, til de er smukt sortsværtede; vend dem ofte.

RIS & BØNNER
 Stil en stor bred gryde med låg over middel varme. Rens forårsløgene, skær dem i tynde ringe og kom dem i gryden sammen med kanelstangen, og god sjat olivenolie og et generøst nip salt og peber. Rør rundt, og lad det bløde op et minuts tid, og kom så ris og hønsebouillon i. Skyl og afdryp bønnerne og kom dem op i gryden. Rør forsigtigt rundt, bring i kog, og skru ned til middel varme. Læg låg på og lad det passe sig selv i 12 min. Tag låget af efter 12 min og rør rundt. Al væske skal være optaget. Smag på risen, krydr evt. efter inden servering.

SALAT

Find et stort bræt, som kan bruges til servering. Udkern den røde peberfrugt, og hak den groft. Læg rød radicchio og grøn salat over og hak det hele meget fint. Lav en fordybning i midten. Dryp lidt ekstra jomfruolivenolie i samt saften af 2 lime. Riv rødløget fint, krydr efter smag og vend alt sammen med let hånd. Striml korianderblade over efterfulgt af klippet karse. Servér hele herligheden med det samme.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jamie Oliver, Sunde salater, Kylling, Engelsk mad og Hovedret