Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på arabisk kylling
Foto: Mikkel Adsbøl Kylling à la tusinde og en nat

Opskrift på arabisk kylling

Kylling à la tusinde og en nat

4
Print

1 dl cashewnødder
1 løg
3 fed hvidløg
10 cm revet ingefær
1 kg kyllingefilet

1 tsk garam masala
1 kanelstang
2 laurbærblade
¼ tsk muskatnød
1 tsk gurkemeje
1 chili
4-5 kardemommekapsler
1 dåse kokosmælk
1 dåse tomater.

Pynt:
Koriander
ristet kokos
1 dl mandler
1 dl sultanas (lyse rosiner)

Læg cashewnødderne i blød natten over. Si vandet fra og blend nødderne til en fin pasta.
Hak løg, hvidløg og ingefær, og kom det i en gryde med kokosolie. Tilsæt alle krydderierne. Lad det det stå på svag varme i ca. 15 min. Rør kokosmælk og de blendede cashewnødder i og kog op – lad det stå i ca 5 min, og kom evt lidt mere garam masala i.

Pynt med cashewnødder, ristet kokos (rist kokosmel på en tør pande til det begynder at dufte), rosiner og masser af koriander.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Arabisk mad, Louise Bruun og Hovedret