Kylling i cremet sauce med cashewnødder og kokoschutney og ris
SPONSORERET indhold

Kylling i cremet sauce med cashewnødder og kokoschutney og ris

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn ret, cremet og krydret, som får et ekstra smagsspark af den friske chutney.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
12. okt. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
Kylling i cremet sauce med cashewnødder til 4 personer

Ingredienser

1 kylling
lidt fedtstof til stegning
8 fed hvidløg
1 løg
1 dl kokosmel
2 spsk finthakket frisk ingefær
1½ spsk hele korianderfrø
1½ spsk hel spidskommen
1 spsk finthakket chili (krydr med ekstra chili, når retten er ved at være færdig)
½ kanelstang
100 g cashewnødder (50 g kommes i saucen, som blendes og 50 g tilsættes, når saucen er blendet)
4 dl vand
½ dåse kokosmælk
2 dl kokosmel
1 fed hvidløg, finthakket
1-1½ lime, saft heraf
1 tsk revet ingefær
1½ tsk finthakket chili
2 spsk hakket koriander
1½ spsk hakket mynte
lidt salt og sukker
½-1 tsk groft stødt spidskommen

Tilbehør:
kogte ris og lime skåret i både.

Sådan laver du kylling med cashewnødder

1. Partér kyllingen i 8 stykker, og tag skindet af. Brun kyllingen på en pande, og krydr med salt og peber. Kom kyllingestykkerne i en gryde, og hæld vand ved, så det dækker 1/3 op omkring kødet. Læg låg på gryden, og lad kyllingen simre 15-20 min.

2. Pil hvidløgene, og pil og snit løget i skiver. Kom hele hvidløg og løg på en pande, og lad det stege mørt ca. 5-6 min sammen med lidt olie. Tilsæt kokos, ingefær, korianderfrø, spidskommen, chili, kanel og 50 g cashewnødder, og lad det fortsat riste ved svag varme 2-3 min.

3. Hæld vand på panden, og lad det simre 10 min. Blend løg-krydderi-blandingen og kokosmælk til en jævn masse – brug lidt ekstra vand, hvis der ikke er så meget væske tilbage på panden. Hæld blandingen og 50 g hele cashewnødder over kyllingestykkerne i gryden, og lad det simre i 10 min, til kyllingestykkerne er færdigtilberedt.

4. Bland kokosmel sammen med limesaft, hvidløg, ingefær, chili, koriander, mynte, salt, sukker og groft stødt spidskommen til kokoschutney.

5. Anret kyllingen, og drys med frisk koriander eller persille. Servér kyllingen i cremet cashewnøddesauce, med ris og en skefuld kokoschutney.