Opskrift på kylling i riesling med bacon og svampe
Foto: Line Thit Klein Kylling i riesling med bacon og svampe

Opskrift på kylling i riesling med bacon og svampe

Kylling i riesling med bacon og svampe

printer Print
plate 4

1 kylling
2 spsk olivenolie
2 løg
2 stængler bladselleri
2 gulerødder
2 fed hvidløg
5 dl riesling (eller anden hvidvin)
200 g bacon
250 g champignon
salt og sort peber
1 bdt kørvel

Sådan laver du kyllingen

1. Del kyllingen i 8 stykker. Krydr med salt og peber og brun dem i en gryde i olie. Hak imens løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri. Når kyllingen er brunet godt, tages den op af gryden og løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri kommes i. Svits grøntsagerne til de begynder at tage farve og kom så kyllingen tilbage i gryden.

2. Hæld hvidvinen over, sænk varmen og kom låg på. Lad kyllingen simre i 35 minutter.

3. Skær imens bacon i grove tern. Rens svampene og skær bunden af dem. Steg bacon på en tør pande. Når de begynder at brune kommes svampe i. Rist svampene godt sammen med baconen.

4. Smag saucen i gryden til med salt. Kom svampe og bacon i gryden og server med masser af kørvel.

Tip:
Brug en ordentlig kylling til retten – der kommer masser af smag ud af kyllingen, når den simrer, og derfor er det vigtigt det er kød af god kvalitet med god smag i sig.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Simremad, Kylling, Dansk mad og Hovedret