Portionskyllinger i hvidvin med svampe
SPONSORERET indhold

Sådan laver du kylling med hvidvin og svampe i stegeso

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

At lave mad i en stegeso eller lercocotte giver ekstra smag. Det er god gæstemad, fordi det kan laves i forvejen, og der er ofte mad til flere dage. Her er en opskrift på portionskyllinger i hvidvin, der er en let ret, hvor du bruger poussiner. Kan du ikke skaffe det, kan du sagtens bruge en hel kylling delt i mindre stykker. Se her, hvordan du tilbereder kylling i stegeso. Nemt og lækkert!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
25. nov. 2020 | Opskrift | Hjemmet
4 personer | Total: en time, 30 min | Arbejdstid: 30 min

Ingredienser

Det det skal du bruge:

  • 4 portionskyllinger (kaldes også poussiner)
  • ELLER 1 hel kylling delt i mindre stykker
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olie
  • 250 g skalotteløg (i skiver)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1/2 flaske hvidvin (f.eks. Riesling)
  • 500 g svampe (f.eks. portobellosvampe)
  • Tilbehør:
  • Grøn salat med olie-eddikedressing og godt hvedebrød

Sådan laver du kylling i stegeso

  1. Skær portionskyllingerne over i halve. Eller del den hele kylling i mindre dele.
  2. Brun kødet i smør og olie på en pande sammen med skalotteløg og krydr med salt og peber.
  3. Kom det hele med hvidvin i en stegeso, lercocotte eller et ovnfast fad med låg.
  4. Sæt det i en 175 grader varm ovn og bag, til kødet er gennemstegt (ca. 1 time).
  5. Steg skiver af svampe på en tør pande i et par minutter. Krydr med salt og kom dem i retten.
  6. Servér den hvidvinsstegte portionskylling med brød og frisk grøn salat vendt i olie-eddikedressing.

Anbefalet til dig