SPONSORERET indhold
One pot: Kylling med bønner og kikærter
Nem og lækker kylling med masser af saft og kraft. Vi laver kyllingen som one pot cooking - dvs alle ingredienser kommes i gryden samtidig og står og simrer og passer sig selv. Nemt og bekvemt!
Kylling med bønner og kikærter til 4 personer |
Total: en time
Ingredienser
200 g røde kidneybønner
200 g kikærter
1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
4 hele kyllingelår
1 tsk. urtesalt fra Herbamare
peber
2 skalotteløg
2 kviste rosmarin
250 g babyspinat
1 dåse hakkede flåede tomater
1 dl vand
Sådan laver du kylling med bønner og kikærter
- Sæt bønner og kikærter i blød i vand natten over eller i mindst 10 timer.
- Tænd ovnen på 200 gr. Smelt smør og olie i en gryde. Krydr kylling med urtesalt og friskkværnet peber. Brun kyllingelårene på begge sider, til de bliver gyldne og får farve. Læg kødet til side.
- Pil og hak skalotteløg. Skyl og hak rosmarin. Skyl spinat. Svits løget, til det bliver klart, sammen med rosmarin.
- Hæld vandet fra bønner og kikærter, skyl dem, og kom dem i gryden sammen med spinat og flåede tomater og 1 dl vand.
- Læg kyllingelårene ovenpå. Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen i 40 minutter.
- Sæt gryden på bordet, og øs op i dybe skåle. Server et godt surdejsbrød til.
Tip
Orker man ikke at udvande bønner og kikærter, så brug dem fra dåse. Tilsæt dem i gryden efter 20 minutter i ovnen.