Kylling med oliven og rosmarin
Ingredienser
200 g skalotteløg
2 fed hvidløg
1 kylling delt i 6 stykker
salt og peber
3 spsk olivenolie
1 kvist rosmarin
3 dl hvidvin eller rosé
1 håndfuld nicoise oliven eller andre oliven
Sådan laver du kyllingen
1. Skær skalotteløg og hvidløg i skiver. Krydr kyllingen med salt og peber, og brun den i olien i en gryde. Tag kødet op, skru ned for varmen og tilsæt løgene. Lad dem stege i et par minutter, inden du tilsætter hvidløg. Rør rundt i det, tilsæt kyllingestykkerne – undtagen bryststykker – og rosmarin og hæld vinen ved.
2. Kom låg på, skru helt ned for varmen og lad kyllingen braisere i 15 minutter. Tilsæt så bryststykkerne og braisér videre i 20 minutter. Til sidst tilsættes oliven, som varmes igennem i saucen, der nu bør være kraftigt reduceret. Smag saucen til og server, f.eks. sammen med artiskokker og brød.