Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Kylling med safran og vineddike
Foto: Thomas Hergaard

Kylling med safran og vineddike - opskrift fra Hjemmet

Kylling med safran og vineddike

plate (4-5 personer)
printer Print

Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: ca. 45 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
1 stor kylling (eller hane, parteret i 8 stykker)
½ g hel safran (se tips)
2 spsk salt
1 dl hvidvinseddike
2 spsk olivenolie
ca. 2 dl vand
Pynt:
bredbladet persille
Tilbehør:
grøn salat
godt hvedebrød

  1. Knus safran med salt og lad det trække i eddike ca. 15 min.
  2. Varm olien i en stegegryde og brun kyllingen heri.
  3. Tilsæt safran-eddike- blandingen og lidt vand. Damp kyllingen færdig under låg ca. 40 min.
  4. Vend kødet undervejs og servér med stegesky, bredbladet persille, salat og brød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Fransk mad og Hovedret