Kylling med tomater og oliven
SPONSORERET indhold

Kylling med tomater og oliven

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Med få ingredienser og ganske lidt forarbejde kan du sætte denne virkeligt velsmagende og økonomisk overkommelige ret på bordet.

Af: Martin Dyrløv Foto: Martin Dyrløv
17. aug. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(2 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 35 min.
Ingredienser:
½ kg solmodne tomater
1-2 rødløg
50 g sorte oliven
4 kyllingeoverlår (eller 2 hele kyllingelår)
6-8 fed hvidløg
frisk rosmarin (eller timian)
1 dl hvidvin (eller rosé/rødvin)
1-2 spsk. olivenolie
salt og peber
Tilbehør:
brød, kogte kartofler, ris eller pasta

  1. Vask tomaterne, og skær dem i halve. Pil rødløgene, og skær dem i både. Skær olivenene i halve, og fjern stenene.
  2. Krydr kyllingelårene med salt og peber, og læg dem med skindsiden opad i en bradepande eller et ovnfast fad. Fordél tomater, rødløgsbåde og oliven mellem lårene sammen med de upillede hvidløgsfed. Stik friske krydderurter ned imellem, og tilsæt vin. Stænk med olie, og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min.
  3. Tjek med en kødnål eller et stegetermometer, om kyllingen er gennemstegt, og tag kyllingestykkerne over på et fad. Servér kyllingen direkte fra ovnen med det valgte tilbehør.