Kyllinge-porretærte med estragon og butterdejslåg
Det giver en anderledes og mere festlig tærte, hvis du bruger butterdejen som låg til kyllingetærten.
Ingredienser
2 porrer
2 spsk smør
4 kyllingebryster
2 dl cremefraiche 18 %
1 dl piskefløde
1 god håndfuld estragon eller kørvel
¼ tsk muskatnød
1 tsk groft salt
sort peber
1 rulle færdig butterdej
1 æg
Sådan laver du tærten
1. Tænd ovnen på 180 grader. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Varm smørret i en pande, og svits porrerne heri i 10 min.
2. Skær kyllingen i mundrette bider, og kom dem i en skål sammen med de svitsede porrer, cremefraiche, fløde, hakket estragon eller kørvel, muskat og salt. Kværn et par gange med sort peber, og bland det hele sammen.
3. Kom fyldet i et ovnfast fad, og fordel det i et jævnt lag. Rul butterdejen ud, og kom den over fadet som et låg. Rids et par huller i den, og klem dejen fast omkring fadet.
4. Pisk ægget sammen, og pensl toppen af dejen med det. Bag tærten i ovnen i 40 min.
Tip
Denne tærte er også rigtig lækker med fisk. Prøv f.eks. at udskrifte kyllingen med laks.