Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

porretærte opskrift med kylling
Foto: Line Thit Klein Kylling-porretærte

porretærte opskrift med kylling

Kyllinge-porretærte med estragon og butterdejslåg

Det giver en anderledes og mere festlig tærte, hvis du bruger butterdejen som låg til kyllingetærten.

clock en time
printer Print
plate Porretærte til 4 personer

2 porrer
2 spsk smør
4 kyllingebryster
2 dl cremefraiche 18 %
1 dl piskefløde
1 god håndfuld estragon eller kørvel
¼ tsk muskatnød
1 tsk groft salt
sort peber
1 rulle færdig butterdej
1 æg

Sådan laver du tærten

1. Tænd ovnen på 180 grader. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Varm smørret i en pande, og svits porrerne heri i 10 min.

2. Skær kyllingen i mundrette bider, og kom dem i en skål sammen med de svitsede porrer, cremefraiche, fløde, hakket estragon eller kørvel, muskat og salt. Kværn et par gange med sort peber, og bland det hele sammen.

3. Kom fyldet i et ovnfast fad, og fordel det i et jævnt lag. Rul butterdejen ud, og kom den over fadet som et låg. Rids et par huller i den, og klem dejen fast omkring fadet.

4. Pisk ægget sammen, og pensl toppen af dejen med det. Bag tærten i ovnen i 40 min.

Tip

Denne tærte er også rigtig lækker med fisk. Prøv f.eks. at udskrifte kyllingen med laks.
Se, hvad vi ellers skriver om: Porretærte, Tærte, Dansk mad, Kylling, Butterdej og Hovedret