Hot & hurtig aftensmad: Kyllingekebab
Sund aftensmad med masser af smag.
Ingredienser
500 g kyllingeinderfilet
1 udkernet, meget fintsnittet rød chili
1-2 fed knuste hvidløg
4 spsk sojasauce
1 tsk honning
1 tsk olie
salt, peber
Salat:
1 håndfuld persille
2 udkernede, snittede æbler og lidt citronsaft
kødet af 1 avokado i tern
25 g salte pistacienødder
Chilisauce:
1,5 dl sød chilisauce
1 tsk fishsauce
1 fed knust hvidløg
0,5 dl limesaft
lime
1 pakke fuldkorns-nan
Sådan gør du:
Læg kyllingefileterne i et fad. Bland chili, hvidløg, sojasauce og honning samt olie og vend kyllingekødet med den krydrede blanding. Lad kødet trække længst muligt, før det sættes på træspid. Steg kyllingespiddene 3-4 minutter på hver side. Bland alle ingredienser til salaten. Rør ingredienserne til chilisaucen sammen og smag den til. Server kyllingespid med salat, chilisauce og lunt nan-brød.
Energi pr. person: 500 kcal, fedt 30%, protein 27%, kulhydrat 43%