Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

kylling
Foto: Maria Nørregaard kylling

kylling

Kyllingelår & couscous

Det bliver ikke nemmere − og sundere.

4
Print

8 kyllingeunderlår
MARINADE:
½ dl sweet chilisauce
2 spsk appelsinsaft
1 spsk reven skal af øko-appelsin
1 spsk rød karrypasta
2 tsk olie
COUSCOUS:
2,5 dl kogende vand
2,5 dl fuldkornscouscous
1 spsk olivenolie
salt, peber
3 fed knuste hvidløg
fintreven limeskal + limesaft + lime til servering
1 udkernet, hakket agurk
1 udkernet, hakket peberfrugt
200 g cherrytomater i halve
150 g tørrede abrikoser
1 lille bdt. finthakket persille
½ potte hakket koriander og mynte

Sådan gør du:

  1. Læg kyllingelårene i et stort fad. Pisk marinaden sammen og vend den med kyllingelårene. Dæk fadet til og sæt det i køleskabet i minimum 10 minutter.
  2. Tag kyllingelårene op og læg dem på grillen i 20 minutter. Vend dem undervejs.
  3. Hæld kogende vand over couscoussen, lad den trække, til den har opsuget al væde. Rør den løs med en gaffel. Smag til med olie, salt, peber og hvidløg samt limeskal og -saft. Bland derefter al salaten i.
  4. Server de grillede kyllingelår med salaten og ekstra lime.


Energi pr. person: 580 kcal, fedt 24%, protein 20%, kulhydrat 56%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Couscous