Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

kylling
Foto: Maria Nørregaard Kyllingelår

Hot aftensmad: Kyllingelår med baba ghanoush

Skøn ovnmad med spændende krydring, serveret med citroner, små sprøde agurker og baba ghanoush.

plate 4
printer Print

8 kyllingeunderlår
1 tsk stødt allehånde
1 tsk grov peber
1 tsk knust spidskommen
salt
1 spsk olivenolie
BABA GHANOUSH:
2 auberginer
2 fed knust hvidløg
2 tsk tahini eller sesamolie
salt, peber
citronsaft
4 grovpitaer
3-4 små snackagurker
citron

Sådan gør du:

Bland alle krydderier og olie i en stor skål og vend kyllingelårene omhyggeligt med krydderblandingen og læg dem på en plade med bagepapir.

Prik auberginerne med en gaffel og læg dem ved siden af kyllingelårene.

Sæt det hele i ovnen ved 200° og bag ca. 40 minutter, til kyllingelår og auberginer er bagt møre. Vend kyllingelårene undervejs.

Flæk auberginerne, skrab indmaden ud, mos eller blend den og smag den til med hvidløg, tahini eller sesamolie samt salt, peber og citronsaft.

Server kyllingelårene med baba ghanoush, små agurker og lune grovpitaer samt citron.


Energi pr. person: 400 kcal, fedt 30%, protein 24%, kulhydrat 46%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Libanesisk mad