Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på kyllingelår med "five spice" krydderi
Foto: Andreas Wiking Kyllingelår med "five spice" krydderi

Opskrift på kyllingelår med "five spice" krydderi

Kyllingelår med "five spice" krydderi

40 minutter
Print
4

 

8 kyllingeunderlår (drum sticks)
2 tsk majsolie
½ - 1 tsk „five spice“ krydderi.

Bagte gulerødder med tamari soja:
650 g gulerødder i stave
1 spsk olie
1 spsk reven ingefær
2 fed knust hvidløg
2 spsk tamari soja
lime
purløgsdrys.
300 g kogte fuldkornsris .

Energi pr. person:
520 Kcal
Fedt:
27 %
Protein:
18 %
Kulhydrant:
55 %

Sådan gør du

Dup kyllingelårene tørre, gnid dem med olie og krydr dem med five spice krydderi.
Bland gulerødderne med olie, ingefær og hvidløg, bred dem på en plade med, således de kan ligge i ét lag og dryp tamari over.
Læg kyllingelårene ved gulerødderne og bag det hele i ovnen ved 225 grader, 25 – 30 minutter, til lårene er gennemstegte og møre. Gulerødderne må gerne have lidt bid.
Servér kyllingelårene med gulerødder og lime, drys purløg over og giv ris til.

Tip

Lav din egen „five spice“
1 tsk. stødt sichuan-peber, 1 tsk. stødt stjerneanis, 1-1/4 tsk. stødte fennikelfrø
1/2 tsk. stødt nellike, 1/2 tsk. stødt kanel, 1/2 tsk. salt, 1/4 tsk. stødt, hvid peber.


Se, hvad vi ellers skriver om: Risretter, Nem aftensmad, Kylling, Dansk mad og Hovedret