Opskrift på kyllingesalat a la vitello tonnato
Foto: Andreas Wiking Kyllingesalat à la vitello tonnato

Opskrift på kyllingesalat a la vitello tonnato

Kyllingesalat à la vitello tonnato

En lækker kyllingesalat med tuncreme a la vitello tonnato og sprøde hjemmelavede croutoner.

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate 4 Person(er)

500 g kogt eller stegt kyllinge- eller kalkunkød
1 treviso- eller radicchiosalat
2 miniromaine
Tuncreme:
1 dåse velafdryppet tun i olie
1-2 ansjoser
citronsaft
3 spsk velafdryppede kapers
1 bundt fintskåret purløg
salt, peber.
Brødcroutoner:
Ca. 175 g brød i grove tern
olivenolie
flaget havsalt
evt. knust hvidløg eller urtekrydderi.

Energi pr. person:
360 Kcal
Fedt:
29 %
Protein:
43 %
Kulhydrat:
28 %

Sådan gør du

  1. Skær kyllinge- eller kalkunkød i passende stykker – gør det samme med salaterne.
  2. Bland kyllingekød, salater og brødcroutoner i en skål.
  3. Blend tunkødet med ansjoser og citronsaft og smag derefter til med kapers, purløg samt salt og peber. Servér tuncremen til eller dryp den over salaten.
  4. Vend brødet med olivenolie, flaget havsalt og evt. knust hvidløg eller urtekrydderi. Bred dem på en plade med bagepapir og bag dem gyldne og sprøde ved 200 grader varmluft eller 225 grader i alm. ovn.

Tip

Croutoner er gode i salater som denne, hvor de også giver ekstra fylde.