Kyllingespyd og tzatziki
Foto: Thomas Hergaard

Kyllingespyd og tzatziki - opskrift fra Hjemmet

Kyllingespyd og tzatziki

Krydret kylling med frisk tzatziki

printer Print
plate 2 personer

Arbejdstid: 20 min.
Marinering: 20 min.
Stegetid: 12 min.
Ikke fryse-egnet

300 g kyllingebryst (i terninger)
Marinade:
3 spsk citronsaft
1 spsk jomfruolivenolie
½ spsk honning eller farin
1 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk salt
¼ tsk stødt cayenne
½ liter yoghurt naturel eller græsk yoghurt
½ agurk
125 g halve cherrytomater
1 fed knust hvidløg
friskkværnet peber

  1. Skær kødet i tern, læg dem i marinaden og lad det trække i køleskabet 20 min.
  2. Tzatziki: Hæld yoghurt naturel i et kaffefilter i en sigte og lad den dryppe af 20 min. Eller brug græsk yoghurt, den skal ikke afdryppes.
  3. Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær den i skiver.
  4. Rør dem i yoghurten sammen med cherrytomater, knust hvidløg og peber.
  5. Træk kødet på spyd og steg dem på en varm grill eller grillpande 10-12 min.
  6. Servér med tzatziki og evt. brød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Tzatziki og Hovedret