Opskrift på kyllingestykker med kokos-lime-crisp serveret med rå mangosauce
Foto: Maria Sattrup og Line Thit Klein Kyllingestykker med kokos-lime-crisp serveret med rå mangosauce

Opskrift på kyllingestykker med kokos-lime-crisp serveret med rå mangosauce

Kyllingestykker med kokos-lime-crisp serveret med rå mangosauce

printer Print
plate 4

4 kyllingefileter
1 ½ finthakket chili
1 dåse kokosmælk
havsalt
peber
saft og skal af 2 økologiske limefrugter
1 spsk gurkemeje
1 bundt koriander
1 dl kokosflager.

Rå Mangosauce med chili:
2 mangoer – skrællet og skåret ud
saft og skal af 1 økologisk lime
½ finthakket chili
2 tsk sød chilisauce
1 tsk havsalt.

Sådan gør du

Skær kyllingefileterne i 3x3 store stykker.
Lav en marinade af chili, kokosmælk, limesaft, halvdelen af den revne limeskal, salt, peber og halvdelen af gurkemejen. Læg kyllingen i marinaden så længe som muligt – gerne natten over.
Tag kyllingen op. Hak koriander fint sammen med kokosflager, resten af limeskalen og resten af gurkemejen.
Vend kyllingestykkerne i kokosblandingen, og kom dem i ovnen på 180 grader i ca. 15-20 min.

Rå Mangosauce med chili:
Skær mangoen ud og kom den i en blender med de resterende ingredienser. Blend til du har den fineste gule creme. Server mangosaucen til kyllingen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Dansk mad, Louise Bruun og Hovedret