Kyllingetagine med oliven og saltet citron
SPONSORERET indhold

Kyllingetagine med oliven og saltet citron

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tagine er navnet på en nordafrikansk ret og et helt særligt lerfad med et kegleformet låg med et lille hul i toppen. Du kan dog sagtens lave den dejlige ret i en god støbejernsgryde

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martrin Dyrløv
30. nov. 2023 | Opskrift | Hjemmet
4 | Total: en time, 45 min | Arbejdstid: en time

Ingredienser

Lynsaltede citroner:

  • 2 citroner (øko)
  • ¼ liter vand
  • 2 spsk. groft salt

Tagine:

  • 4-8 kyllingeoverlår
  • 2 spsk. olivenolie
  • 15 g smør
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 20 g frisk ingefær
  • 2 spsk. hakket persille
  • 2 spsk. hakket koriander
  • 2 stykker lynsaltet citron
  • 1 tsk. sød paprika
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 1 nip safran eller ¼ tsk. stødt gurkemeje
  • 3 dl hønsebouillon (eller vand)
  • 75 g grønne oliven
  • evt. honning

Tilbehør:

  • f.eks. ristede rodfrugter couscous, ris eller brød
  • evt. 75 g granatæblekerner

Sådan gør du:

  1. Lynsaltede citroner: Vask citronerne, og skær dem i kvarter. Kog dem i vand med salt i ca. 30 min., til skallen er helt mør. Afkøl.
  2. Tagine: Brun kyllingestykkerne i lidt olie og smør på en pande eller i en stegegryde. Læg dem på en tallerken.
  3. Pil/skræl løg, hvidløg og ingefær, og hak dem fint. Skyl og hak persille og koriander. Skrab frugtkødet ud af 2 kvarte saltede citroner, fjern kernerne, og hak det fint. Gem skallerne.
  4. Bland citronkødet med løg, hvidløg, ingefær, krydderurter og krydderier i en tagine eller en stegegryde. Tilsæt olie og smør, og varm det igennem under omrøring.
  5. Vend kyllingestykkerne i blandingen, læg låg på, og lad dem simre i 5 min.
  6. Tilsæt bouillon eller vand, læg låg på, og lad retten simre i ca. 25 min., til kyllingen er gennemvarm – vend kyllingestykkerne en gang undervejs.
  7. Skær citronskallerne i tynde strimler, og drys dem over retten sammen med de grønne oliven. Læg låg på, og lad retten simre 5 min. mere. Smag evt. til med en smule honning.
  8. Server f.eks. med ristede rodfrugter, dampet couscous, kogte ris eller brød.

Anbefalet til dig