SPONSORERET indhold
Kyllingetærte med gulerod, løg og bacon
Kom sommerens bedste grøntsager i tærter, det er dejlig nemt at lave, og så smager det helt fantastisk.
4 personer
Ingredienser
Tærtedej:
100 g smør
100 g hvedemel
100 g rugmel
¼ tsk. salt
1 æggeblomme
2-3 spsk. koldt vand
Fyld:
2 sommerløg el. 4-6 forårsløg
200 g gulerod (ca. 2-3 stk.)
1 spsk. olivenolie
3 æg
1 dl mælk
½ tsk. revet muskatnød
½ tsk. salt
peber
200 g kogt kylling skåret i tern
4 stegte skiver bacon
Tilbehør:
grøn salat
- Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i hvedemel, rugmel og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor, det er lynhurtigt. Saml dejen med æggeblommen og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab.
- Beklæd en smurt tærteform (aflang form 12 x 30 cm el. rund ca. 24 cm i diameter) med dejen. Forbag tærtebunden 10 min. ved 200 gr.
- Snit løgene i tynde skiver, og riv gulerødderne groft. Svits løg og gulerod 3-4 min. i olivenolie på en pande. Afkøl det lidt.
- Pisk æg og mælk sammen. Krydr med muskatnød, salt og peber. Tilsæt tern af kylling og stegt, smuldret bacon. Vend grøntsagerne i. Kom fyldet i formen. Stil tærten i ovnen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 40 min., til den er gennembagt og gylden.