Grillmad
SPONSORERET indhold

Kyllingspyd med spicy chilimarmelade

Chilimarmeladen smager også godt til fisk, burger og en grillstegt bøf.

Foto: Columbus Leth
21. jun. 2015 | Opskrift | BoligLiv


KYLLINGESPYD MED SPICY CHILIMARMELADE

(4 pers.)
Tid: 30 min. plus kogetid

500 g kyllingefilet uden skind og ben
3 spsk. sojasauce
3 spsk. honning
1 spsk. sesamolie
1½ spsk. æbleeddike
2 fed presset hvidløg
1 spsk. fintrevet ingefær
6 træspyd
1 lime

Chilimarmelade (nok til 8 personer)
1 rødløg
5-10 røde chilier (du skal bruge 50 g renset
vægt)
2 fed hvidløg
1 spsk. ingefær
2 dl æbleeddike
250 g syltesukker

1. Skær kylling i strimler. Rør ingredienserne til marinaden sammen. Mariner kødet i ca. ½ time. Læg træspyddene i vand imens.

2. Hæld marinaden fra kødet, dup træspyddene tørre, og fordel kødet herpå. Grill spyddene ca. 3 min. på hver side, til kødet er lige netop gennemstegt. Krydr med salt og peber.

3. Chilimarmelade: Hak løget. Rens chilierne, skrab kernerne ud, og hak chilierne fint. Kom løg og chili i en blender, og hak det fint sammen med hvidløg og ingefær.

4. Kom eddike og syltesukker i en lille gryde, og kog op. Tilsæt chiliblandingen, og kog i ca. 15 min. Smag til, om der skal tilsættes mere sukker.

5. Afkøl blandingen, til marmeladen tykner, og hæld den derefter på flaske eller glas. Server kyllingespyd med limebåde og chilimarmelade.

TIP
Chilimarmeladen smager også godt til fisk, burger og en grillstegt bøf. Opbevar den i køleskabet, så kan den holde sig fint.


► SE OGSÅ: Hotdog med lam, tzatziki og spicy tomatsalsa

► SE OGSÅ: Asian style laks på grill

► SE OGSÅ: Mormor-grønt med grillede pærer