Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på panna cotta med jordbær
Foto: Andreas Wiking Panna cotta med jordbær

Opskrift på panna cotta med jordbær

Lækker panna cotta med jordbær

clock en time, 20 minutter
printer Print
plate 4

4 dl minimælk
1 dl fløde 9%
korn af 1 stang vanille
50 g rørsukker
2 spsk blomsterhonning
4 blade husblas.
250 g jordbær
1 spsk finreven skal af ubehandlet lime.

Energi pr. person:
170 Kcal
Fedt:
17 %
Protein:
12 %
Kulhydrant:
71 %

Sådan gør du


Kom mælk, fløde, vaniljekorn- og stang i en gryde med sukker og honning.
Varm det hele under omrøring til kogepunktet, og rør til sukkeret er helt smeltet. Læg husblasen i blød i koldt vand, knug vandet af den og smelt den i den varme, krydrede mælkeblanding. Rør, til husblasen er helt opløst. Sigt mælkeblandingen over i 4 glas og stil dem koldt et par timer – evt. natten over.
Pynt med jordbær og reven limeskal ved serveringen.

TIP

Servér den i glas eller kopper i stedet for at vende den ud.


Se, hvad vi ellers skriver om: Pannacotta, Søde sager, Italiensk mad og Dessert