Lagkage med blåbær og chokolademousse
SPONSORERET indhold

Lagkage med blåbær og chokolademousse

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
02. jul. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
10 personer

Ingredienser

3 lagkagebunde
evt. 2-3 spsk. portvin til at dryppe dem med
Chokolademousse:
200 g mørk chokolade med 55-65 % kakaoindhold
4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
4 spsk. sukker
4 dl piskefløde
Desuden:
200 g blåbær
Pynt:
flødeskum af 2 dl piskefløde

  1. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
  2. Pisk æggeblommer og sukker cremet. Rør chokoladen i.
  3. Pisk fløden til let skum, og vend den i chokoladecremen.
  4. For en springform, som passer til lagkagebundene, med plastfilm. Læg en kagebund i. Dryp evt. med lidt portvin.
  5. Fordel halvdelen af moussen over. Gentag processen, og slut med en lagkagebund øverst.
  6. Stil lagkagen i køleskabet i ca. 4 timer.
  7. Pynt med flødeskum og blåbær.