Lagkage med hindbærsirup
SPONSORERET indhold

Lagkage med hindbærsirup

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
28. mar. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
10 personer

Ingredienser

3 lyse lagkagebunde
Creme:
21⁄2 dl sødmælk
2 tsk. vaniljesukker
2 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
10 g smør
Desuden:
2 dl piskefløde
10 knuste makroner
1 dl hindbærsirup
Glasur:
250 g flormelis
4-5 spsk. kogende vand
rød frugt- eller bolsjefarve
Pynt:
flødeskum af 1 dl piskefløde
Tilbehør:
hindbærsirup og kiwitern

  1. Pisk mælk, vaniljesukker, æg, sukker og majsstivelse ud i en gryde. Bring det i kog under omrøring. Lad det boble ca. 1 min., mens der hele tiden røres. Rør smørret i. Kom cremen i en skål, drys lidt sukker over, og lad cremen køle af i køleskabet.
  2. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen. Kom de knuste makroner i en skål, og bland dem med hindbærsirup. Fordel halvdelen af cremen på en lagkagebund, og fordel halvdelen af makronerne herover. Gentag og læg den sidste bund øverst.
  3. Rør glasuren sammen og fordel den over kagen. Lad glasuren stivne. Pynt med flødeskumstoppe, brug en kagesprøjte. Server lagkagen med hindbærsirup og gerne kiwitern.