Lagkage med kokoscreme og mangopuré
SPONSORERET indhold

Frisk lagkage med kokoscreme og mangopuré

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lagkagen er let og frisk og kan nydes både til eftermiddagskaffen og som dessert. Del evt. kagen i 3 bunde, så den færdige lagkage får flere lag. Du kan også lave en dobbeltportion mangopuré, og servere den ene portion til.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
22. feb. 2021 | Opskrift
1 kage | Total: 45 min

Ingredienser

Til formen:

5 g smør
1 spsk. sukker

Kagebunde:

4 æg
150 g sukker
150 g mel
25 g smeltet smør
1 knsp. salt

Mangopuré:

300 g frossen mango (eller 1-2 friske mangofrugter)
½ dl vand
3 spsk. flormelis

Kokoscreme:

1 kold dåse kokosmælk (18% fedt - se tip)
250 g cremefraiche 38 %
1 lime (øko)
3 spsk. flormelis

Pynt:

50-75 g kokoschips (ristede kokosflager)

Sådan gør du:

  1. Til formen: Tænd ovnen på 180 grader. Smør en springform (22 cm) grundigt med smør, og drys den med sukker.
  2. Kagebunde: Pisk æggene luftige med en håndmikser. Pisk sukkeret i, og pisk i 7-8 min., til det bliver en meget tyk og luftig creme.
  3. Sigt melet 2 gange, og vend det forsigtigt i æggemassen, så du ikke slår luften ud af æggene.
  4. Vend afkølet, smeltet smør og salt i dejen, og hæld den i den klargjorte form. Bag kagen på midterste rille i ca. 35 min.
  5. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og sæt den til afkøling i formen i 10 min. Løsn kagen fra formen, og tag den ud på en rist. Køl den helt af, og flæk kagen i 2 bunde.
  6. Mangopuré: Kog mangostykker med vand under låg i ca. 5 min., og blend til pure sammen med
    flormelis. Afkøl, og sæt i køleskab.
  7. Kokoscreme: Åben kokosmælken, og hæld den tynde væske fra – gem den til en karrysovs eller suppe. Skrab den tykke creme over i en skål, og tilsæt cremefraiche, fintrevet limeskal og flormelis.
  8. Pisk cremen til "flødeskum", og smag evt. til med en smule limesaft.
  9. Kage: Læg en kagebund i en ren springform, og dæk med halvdelen af kokoscremen. Hæld forsigtigt mangopuréen over cremen, og læg den anden kagebund ovenpå.
  10. Sæt kagen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer, og gerne til næste dag. Opbevar resten af kokoscremen i en boks med låg i køleskabet.
  11. Pynt: Pisk evt. kokoscremen stiv igen (hvis den er blevet tynd), og smør den på kagen. Pynt med kokoschips.

Anbefalet til dig