Lagkage med kokoscreme og mangopuré
Foto: Martin Dyrløv Den lækreste lagkage med kokos og mango.

Frisk lagkage med kokoscreme og mangopuré

Lagkagen er let og frisk og kan nydes både til eftermiddagskaffen og som dessert. Del evt. kagen i 3 bunde, så den færdige lagkage får flere lag. Du kan også lave en dobbeltportion mangopuré, og servere den ene portion til.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 45 minutter
plate 1 kage

Til formen:

5 g smør
1 spsk. sukker

Kagebunde:

4 æg
150 g sukker
150 g mel
25 g smeltet smør
1 knsp. salt

Mangopuré:

300 g frossen mango (eller 1-2 friske mangofrugter)
½ dl vand
3 spsk. flormelis

Kokoscreme:

1 kold dåse kokosmælk (18% fedt - se tip)
250 g cremefraiche 38 %
1 lime (øko)
3 spsk. flormelis

Pynt:

50-75 g kokoschips (ristede kokosflager)

Sådan gør du:

  1. Til formen: Tænd ovnen på 180 grader. Smør en springform (22 cm) grundigt med smør, og drys den med sukker.
  2. Kagebunde: Pisk æggene luftige med en håndmikser. Pisk sukkeret i, og pisk i 7-8 min., til det bliver en meget tyk og luftig creme.
  3. Sigt melet 2 gange, og vend det forsigtigt i æggemassen, så du ikke slår luften ud af æggene.
  4. Vend afkølet, smeltet smør og salt i dejen, og hæld den i den klargjorte form. Bag kagen på midterste rille i ca. 35 min.
  5. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og sæt den til afkøling i formen i 10 min. Løsn kagen fra formen, og tag den ud på en rist. Køl den helt af, og flæk kagen i 2 bunde.
  6. Mangopuré: Kog mangostykker med vand under låg i ca. 5 min., og blend til pure sammen med
    flormelis. Afkøl, og sæt i køleskab.
  7. Kokoscreme: Åben kokosmælken, og hæld den tynde væske fra – gem den til en karrysovs eller suppe. Skrab den tykke creme over i en skål, og tilsæt cremefraiche, fintrevet limeskal og flormelis.
  8. Pisk cremen til "flødeskum", og smag evt. til med en smule limesaft.
  9. Kage: Læg en kagebund i en ren springform, og dæk med halvdelen af kokoscremen. Hæld forsigtigt mangopuréen over cremen, og læg den anden kagebund ovenpå.
  10. Sæt kagen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer, og gerne til næste dag. Opbevar resten af kokoscremen i en boks med låg i køleskabet.
  11. Pynt: Pisk evt. kokoscremen stiv igen (hvis den er blevet tynd), og smør den på kagen. Pynt med kokoschips.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Husk at købe kokosmælken dagen før, og sæt den i køleskab – den skal være iskold, før du kan piske den til creme.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bagning, Lagkage og Bageopskrifter