Opskrift på græskarkage
Foto: Maria Sattrup Græskarkage

Opskrift på græskarkage

Græskarkage

En efterligning af den amerikanske „pumpkin-pie“, men med tørrede frugter og ahornsirup i stedet for sukker.

printer Print
clock 50 minutter
plate 6

Græskarkage

 

½ græskar – helst hokkaido – skåret over og befriet for kerner
3 æg
150 g smør
ca 6 spsk groft mel – f.eks. fuldkornshvede ellers speltmel
150 g valnødder – grofthakket
5 dadler – udblødt i 2 timer
5 abrikoser – udblødt i 2 timer
1,5 dl ahornsirup
2 tsk kanel
½ stødte nelliker
1 tsk stødt ingefær
½ tsk salt.

Sådan gør du

Skær græskarret ud i mundrette bidder og bag stykkerne i ovnen til de møre (på ca. 175 grader).


Kom græskarstykkerne i en blender sammen med de udblødte abrikoser og dadler og kør til du har en jævn, blød masse.


Smelt smørret på lav varme. Pisk æggene sammen med ahornsirup og pisk det smeltede smør i.


Bland det sammen med græskarblandingen og de hakkede valnødder. Kom til sidst alle krydderierne i og saml dejen med mel. Hvis dejen føles for tynd, kommer du mere mel i, men dejen må endelig ikke være for tyk.
Bag i ca. 40 min. på 175 grader.

Se, hvad vi ellers skriver om: Græskar, Kage, Dessert, Louise Bruun og Bageopskrifter