Opskrift på græskarkage
Foto: Maria Sattrup Vil du bage en sundere græskarkage til halloween, så får du opskriften her...

Opskrift på sund græskarkage

Sådan bager du en sund græskarkage

Vil du bage en sundere græskarkage til halloween, så får du opskriften her...

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 40 minutter
cooking Arbejdstid: 2 timer, 30 minutter
totaltime Total: 3 timer, 10 minutter
plate 6 Person(er)

Det skal du bruge til en sund græskarkage

  • ½ græskar – helst hokkaido – skåret over og befriet for kerner
  • 3 æg
  • 150 g smør
  • ca 6 spsk groft mel – f.eks. fuldkornshvede eller speltmel
  • 150 g valnødder – grofthakket
  • 5 dadler – udblødt i 2 timer
  • 5 abrikoser – udblødt i 2 timer
  • 1,5 dl ahornsirup
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk stødte nelliker
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk salt

Sådan bager du en sund græskarkage

  1. Skær græskarret ud i mundrette bidder og bag stykkerne i ovnen til de møre (på ca. 175 grader).
  2. Kom græskarstykkerne i en blender sammen med de udblødte abrikoser og dadler og kør til du har en jævn, blød masse.
  3. Smelt smørret på lav varme. Pisk æggene sammen med ahornsirup og pisk det smeltede smør i.
  4. Bland det sammen med græskarblandingen og de hakkede valnødder. Kom til sidst alle krydderierne i og saml dejen med mel.
  5. Hvis dejen føles for tynd, kommer du mere mel i, men dejen må endelig ikke være for tyk.
  6. Bag i ca. 40 min. på 175 grader.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Halloween er godt for din sundhed

Græskar er synonymt med halloween, som vi efterhånden er begyndt at fejre. Og hvis fejring af halloween netop indebærer at spise en masse græskar, er det godt for din sundhed.

Græskar har et højt indhold af f.eks. betakarotin, der blandet andet forebygger kræft, mens kernerne indeholder masser af gode fedtstoffer og er meget rige på kalium og zink.

Der findes flere sorter af græskar, men jeg foretrækker hokkaido-græskar. Prøv den fx. i denne kage – og kombiner med andre grøntsager, så du får et endnu sundere måltid!