Opskrift på græskarkage
SPONSORERET indhold

Sådan bager du en sund græskarkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vil du bage en sundere græskarkage til halloween, så får du opskriften her...

Af: Louise Bruun Foto: Maria Sattrup
05. sep. 2020 | Opskrift | ALT for damerne
6 | Total: 3 timer, 10 min | Arbejdstid: 2 timer, 30 min

Ingredienser

Det skal du bruge til en sund græskarkage

  • ½ græskar – helst hokkaido – skåret over og befriet for kerner
  • 3 æg
  • 150 g smør
  • ca 6 spsk groft mel – f.eks. fuldkornshvede eller speltmel
  • 150 g valnødder – grofthakket
  • 5 dadler – udblødt i 2 timer
  • 5 abrikoser – udblødt i 2 timer
  • 1,5 dl ahornsirup
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk stødte nelliker
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk salt

Sådan bager du en sund græskarkage

  1. Skær græskarret ud i mundrette bidder og bag stykkerne i ovnen til de møre (på ca. 175 grader).
  2. Kom græskarstykkerne i en blender sammen med de udblødte abrikoser og dadler og kør til du har en jævn, blød masse.
  3. Smelt smørret på lav varme. Pisk æggene sammen med ahornsirup og pisk det smeltede smør i.
  4. Bland det sammen med græskarblandingen og de hakkede valnødder. Kom til sidst alle krydderierne i og saml dejen med mel.
  5. Hvis dejen føles for tynd, kommer du mere mel i, men dejen må endelig ikke være for tyk.
  6. Bag i ca. 40 min. på 175 grader.