Til kolde dage: Græskarsuppe
Med dampende varm suppe holder du kulden ude og fylder samtidig kroppen med vitaminer, antioxidanter og mineraler.
Ingredienser
Græskarsuppe
1 stort butternutgræskar
2 store kartofler (gerne søde)
2 store gulerødder
2 fed hvidløg (pillet og hakket)
1 liter god hønsefond (fortyndet)
1 rød chili, uden kerner og hakket
Et bundt hakket koriander
1 dåse kokosmælk
Saft fra en appelsin
Evt. cayennepeber
Sådan gør du:
Skær græskarret i fjerdedele. Fjern kernerne og skrallen. Skær kødet i lunser. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i grove stykker. Læg kartofler, gulerødder og græskar på et stort stykke stanniol sammen med hvidløg og chili og fordel en smule olie over det hele. Luk pakken og bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Kom herefter grøntsagerne i en blender og miks med krydderier og hønsefond (fortyndet). Blend det sammen til en puré. Hæld puréen i en kasserolle, tilsæt kokosmælken og lad det småkoge, til det er gennemvarmt. Er suppen for tyk, tilsættes lidt vand. Smag suppen til med salt, peber og appelsinsaft. Pynt med cayennepeber, hvis du trænger til ekstra styrke. Server med et par skiver ristet brød.
Styrk synet med græskar og A-vitamin
Svigter synet, trænger din vinterkrop måske til A-vitamin. Fyld dig med butternutgræskar, der byder på masser af A-vitamin. Giver dig også godt med C-vitamin mod forkølelser og -influenza.