Ingredienser
Jordbærlagkage
Arbejdstid: 3 timer
Bagetid: 40 min.
Køletid: min. 6 timer
Ikke fryse-egnet
Lagkagebunde:
300 g hvedemel
300 g sukker
1 spsk bagepulver
½ tsk salt
3 dl mælk
175 g blødt smør
3 æg str. L
1 tsk vaniljesukker
Creme:
2 blade husblas
½ dl + 4 dl piskefløde
400 g cremefraiche 38 %
5 spsk flormelis
fintreven skal af 1 usprøjtet citron eller appelsin
Gelé:
1 dl sukker
1 dl vand
250 g jordbær
3-4 blade husblas
Fyld og pynt:
1 kg friske jordbær
- Kagebunde: Fór en firkantet form eller bradepande ca. 22 x 26 cm med bagepapir, og tænd ovnen på 180 grader (se også ”Giv kagen en flot facon”).
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt mælk og blødt smør og pisk det hele sammen med en håndmikser i 2 min. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk vaniljesukker i.
- Hæld halvdelen af dejen i formen, glat overfladen og bag kagen, til den akkurat er gennembagt – ca. 20 min. Løft kagen ud på en bagerist og lad den køle af. Gentag med resten af dejen.
- Creme: Udblød husblassen i koldt vand. Knug vandet af og smelt husblassen sammen med ½ dl piskefløde ved meget svag varme. Pisk resten af piskefløden, cremefraiche, flormelis og citrusskal til tykt skum med en håndmikser. Vend den svagt lune husblasfløde i cremen.
- Læg en kagebund på et fad eller i en form og smør den med et tyndt lag creme. Læg eller stil hele, rensede jordbær i cremen og fordel resten af cremen mellem og over bærrene. Læg den anden kagebund over, tryk let til og stil kagen koldt i mindst 4 timer.
- Gelé: Kog en lage af sukker og vand. Blend de rensede jordbær med sukkerlagen. Si og mål puréen. Udblød husblassen i koldt vand – der skal bruges 1¼-1½ blad pr. dl puré. Knug vandet af og smelt den i den lune jordbærpuré.
- Fordél geleen over kagen, før den er helt stivnet, og stil kagen koldt indtil servering.
- 8. Del kagen i portionsstykker med en skarp kniv og pynt med friske bær.