Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Lækker kærnemælkskoldskål med jordbær
Foto: Betina Hastoft

Lækker kærnemælkskoldskål med jordbær - opskrift fra Hendes Verden

Lækker kærnemælkskoldskål med jordbær

Koldskål med jordbær er en af sommerens helt faste favoritter, dejligt kølende og med den friske syrlig-søde smag.

Koldskål til 4 personer
Print

4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre

5 spsk. sukker
korn af 1 vaniljestang
3 spsk. citronsaft
1 liter gammeldagskærnet kærnemælk
250 g jordbær
evt. flødeskum af 2 dl piskefløde

Tilbehør: kammerjunkere.

Sådan laver du kærnemælkskoldskål med jordbær

  1. Pisk æggeblommerne cremede med sukker og vaniljekorn. Rør citronsaft og kærnemælk i.
  2. Stil koldskålen i køleskab en times tid. Server koldskålen med jordbær i skiver, kammerjunkere og evt. flødeskum.
Se, hvad vi ellers skriver om: Koldskål og Dessert