Kirsebærlagkage
Foto: Maria P

Kirsebærlagkage - opskrift fra Hjemmet

Den skønneste kirsebærlagkage

Denne skønne lagkage kaldes schwartswalder kirschtorte og består af en lækker kombination af fyldig mørk chokolade og syrlige kirsebær.

printer Print
plate 1 lagkage, 12-14 stykker

Kirsebærlagkage

Arbejdstid: 60 min.
Bagetid: ca. 30 min.

Kagebunde:
lidt smør til formen
150 g mørk chokolade
75 g hvedemel
2 spsk. kakao
1 tsk. stødt kanel
6 æg
150 g sukker

Syltede kirsebær og sirup:

500 g kirsebær
75 g sukker
2¼ dl kirsebærsaft
3 spsk. kirsch

Creme:
¾ l piskefløde
4 spsk. flormelis
3 spsk. kirsch

Pynt:
250 g kirsebær
50 g mørk chokolade

Sådan laver du lagkage med kirsebær

  1. Smør en springform 22 cm i diameter.
  2. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.
  3. Bland mel, kakao og kanel.
  4. Pisk æg og sukker skummende og hvide med en håndmixer.
  5. Vend skummet med melblandingen. Fold derefter chokoladen i dejen.
  6. Kom dejen i formen, og bag kagen i ca. 30 min. ved 180 grader. Prik i midten med en tandstikker, og tjek, om kagen er gennembagt.
  7. Lad kagen køle af i formen, inden den forsigtigt løsnes og tages ud.
  8. Syltede kirsebær og sirup: Udsten kirsebærrene. Kog dem med sukker og kirsebærsaft i 15 min.
  9. Lad kirsebærrene dryppe af i en sigte, og kog resten af saften ind, til der er 1 dl tilbage. Lad saften køle af, og rør den med kirsch.
  10. Creme: Pisk fløde og flormelis til skum. Vend kirschen i skummet.
  11. Samling af kagen: Skær kagen i 3 lige tykke kagebunde.
  12. Læg den nederste kagebund på et kagefad, og dryp med halvdelen af siruppen. Bred 1/3 af flødeskummet over bunden, og fordél de syltede kirsebær ovenpå.
  13. Læg den næste bund ovenpå, og dryp med resten af siruppen. Fordél1/3 af cremen på bunden, og læg den sidste bund ovenpå.
  14. Smør lidt creme på toppen, og sprøjt resten på med en sprøjtepose. Lad kagen sætte sig 1 times tid i køleskabet.
  15. Pynt med hakket chokolade og friske kirsebær.

Tip: I stedet for at koge friske kirsebær, kan du bruge et glas dessertkirsebær. Brug saften fra glasset i stedet for den, der står i opskriften, og kog den ind til 1 dl med 50 g sukker. Kirsebær fra glas skal ikke koges.


TIP:

Kirsch er kirsebærbrændevin, der giver kagen den helt rigtige smag og karakter. I stedet for kirsch kan du bruge rom.

Se, hvad vi ellers skriver om: Lagkage, Kirsebær og Bageopskrifter