Lækker lasagne
SPONSORERET indhold

Lækker lasagne

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Der er ikke noget som en lækker lasagne, men den tager tid at tilberede – så lav en stor portion, når du er i gang.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
03. mar. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(12 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time og 45 min.
Koge/stegetid: 3 timer
Fryse-egnet
Bolognesesovs (kødsovs):
1 kg magert hakket oksekød
4 spsk olivenolie
3 løg (finthakket)
4 fed hvidløg (finthakket)
1 dåse koncentreret tomatpuré
6 gulerødder (finthakket)
6 stilke bladselleri (finthakket)
3 dl rød- eller hvidvin
3 dåser hakkede tomater
2 spsk tørret oregano
2 spsk tørret basilikum
3 laurbærblade
salt og peber
Bechamel:
100 g smør
150 g mel
1½ liter mælk
muskatnød
salt og peber
Endvidere:
250 g tørre lasagneplader
400 g mozzarella (revet)
evt. 100 g parmesanost

  1. Bolognese: Brun kødet i en stor stegegryde med olie ad et par omgange og tilsæt løg og hvidløg.
  2. Lad det stege nogle min. og tilsæt så tomatpuré, gulerødder og bladselleri. Vend rundt og tilsæt vin. Lad det koge 5 min.
  3. Tilsæt tomater og krydderier. Lad sovsen simre ganske svagt 2-3 timer. Tilsæt evt. bouillon eller vand undervejs. Smag til.
  4. Tips til bolognese: Brug evt. en foodprocessor til at hakke løg, hvidløg og grønsager. Udvid evt. med flere grønsager som f.eks. peberfrugt, squash, rodfrugter eller champignoner.
  5. Bechamel: Smelt smør i en gryde og tilsæt mel. Bag det igennem under omrøring og tilsæt mælken lidt ad gangen. Kog sovsen igennem 10 min. under omrøring og smag til med revet muskatnød, salt og peber.
  6. Lasagne: Læg først et tyndt lag kødsovs i bunden af ovnfaste fade eller aluforme. Dryp lidt bechamel over og drys med lidt mozzarella. Dæk med lasagneplader og gentag lagene. Slut af med et lag bechamel og mozzarella og evt. revet parmesanost.
  7. Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader (180 grader varmluft) i ca. 40 min. – til pastapladerne er møre og overfladen er gylden.
  8. Frysetips: Lasagnen kan fryses ubagt. Tø den op natten over i køleskabet og bag som beskrevet. Lasagnen kan også bages med det samme i én stor form. Lad den afkøle, skær den i passende portioner og frys den i fryseposer. Tø den op i køleskabet natten over og bag som beskrevet.
  9. Tips: Sovsene kan også fryses alene. Brug bolognesesovs til friskkogt pasta, som topping til pizza, til chili con carne og som fyld i bagte kartofler. Bechamel kan bruges til andre pastaretter, musaka og cremede sovse og supper.