Leverpostej
SPONSORERET indhold

Leverpostej

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Jutta Rømert, Hanne Bloch og Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard, Peter Kam, Jesper Glyrskov og Jes Buusmann
27. okt. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Leverpostej

 

Tilberedningstid: 45 min.
Bagetid: ca. 1 1/4 time
Fryse-egnet

500 g svinelever
250 g spæk
1 lille løg
50 g smør
4 spsk mel
2 1/2 dl mælk
2 æg
1 æble
2 tsk groft salt
peber
1-2 tsk allehånde
1/2 tsk nellike

  1. Hak lever, spæk og løg, f.eks. i en foodprocessor.
  2. Smelt smørret, rør melet i og spæd med mælken under omrøring. Lad afbagningen koge igennem.
  3. Tag gryden fra varmen og lad afbagningen svale. Tilsæt den hakkede leverblanding.
  4. Rør æggene i ét ad gangen. Tilsæt 1 revetæble og krydr med salt, peber, allehånde og nellike.
  5. Kom blandingen i en form.
  6. Bag leverpostejen på nederste rille ved 175 grader ca. 11/4 time. Garnér med ristet bacon.