SPONSORERET indhold
Lækker smørkage med citron
Mangler du tid, så kan denne lækre smørkage med citron sagtens bages dagen før.
20 stykker
Ingredienser
Smørkage med citron
500 g mel
150 g smør
50 g gær
2 dl lunken mælk
1 æg
4 spsk. sukker
½ tsk. salt
2 tsk. usprøjtet citronskal
Vaniljecreme:
1 æg
2 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
2½ dl sødmælk
2 tsk. vaniljesukker
Remonce:
100 g smør
150 g sukker
1 tsk. mandelessens
2 spsk. lys sirup
Desuden:
50 g soltørrede blåbær, tranebær eller rosiner
1 sammenpisket æg til pensling
50 g mandelflager eller splitter
Pynt:
glasur af 3 dl flormelis og ca. 2 spsk. kogende vand
Sådan laver du smørkage med citron
- Smuldr smørret i melet i en skål. I en anden skål udrøres gæren i lunken mælk. Rør det i melblandingen sammen med de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen let sammen. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
- Kom alle ingredienserne til cremen i en gryde, og pisk dem sammen. Kog cremen op, til den bobler og jævner. Kom den i en skål, og afkøl den. Drys evt. lidt sukker over.
- Rør ingredienserne til remoncen sammen.
- Del dejen i 2. Udrul den ene del, og læg den i bunden af en bradepande 20 x 30 cm foret med bagepapir. Smør halvdelen af remoncen på dejen. Herover fordeles cremen og soltørrede blåbær. Det andet dejstykke udrulles til et rektangel ca. 20 x 30 cm. Smør resten af remoncen på dejpladen. Rul sammen til en roulade. Skær i skiver til 20 stk. snegle. Læg dem over dejen i formen. Lad kagen efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Drys mandler over. Bag kagen ved 180 gr. ca. 30 min.
- Rør glasuren sammen. Pynt med glasur, mens kagen stadig er lun.