Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Lækker smørkage med citron
Foto: Betina Hastoft

Lækker smørkage med citron - opskrift fra Hendes Verden

Lækker smørkage med citron

Mangler du tid, så kan denne lækre smørkage med citron sagtens bages dagen før.

20 stykker
Print

Smørkage med citron


500 g mel
150 g smør
50 g gær
2 dl lunken mælk
1 æg
4 spsk. sukker
½ tsk. salt
2 tsk. usprøjtet citronskal


Vaniljecreme:
1 æg
2 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
2½ dl sødmælk
2 tsk. vaniljesukker


Remonce:
100 g smør
150 g sukker
1 tsk. mandelessens
2 spsk. lys sirup


Desuden:
50 g soltørrede blåbær, tranebær eller rosiner
1 sammenpisket æg til pensling
50 g mandelflager eller splitter


Pynt:
glasur af 3 dl flormelis og ca. 2 spsk. kogende vand

Sådan laver du smørkage med citron

  1. Smuldr smørret i melet i en skål. I en anden skål udrøres gæren i lunken mælk. Rør det i melblandingen sammen med de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen let sammen. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
  2. Kom alle ingredienserne til cremen i en gryde, og pisk dem sammen. Kog cremen op, til den bobler og jævner. Kom den i en skål, og afkøl den. Drys evt. lidt sukker over.
  3. Rør ingredienserne til remoncen sammen.
  4. Del dejen i 2. Udrul den ene del, og læg den i bunden af en bradepande 20 x 30 cm foret med bagepapir. Smør halvdelen af remoncen på dejen. Herover fordeles cremen og soltørrede blåbær. Det andet dejstykke udrulles til et rektangel ca. 20 x 30 cm. Smør resten af remoncen på dejpladen. Rul sammen til en roulade. Skær i skiver til 20 stk. snegle. Læg dem over dejen i formen. Lad kagen efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Drys mandler over. Bag kagen ved 180 gr. ca. 30 min.
  5. Rør glasuren sammen. Pynt med glasur, mens kagen stadig er lun.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage og Bageopskrifter