Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på filotærter
Foto: Andreas Wiking Filotærte

Opskrift på filotærter

Lækkerier til picnickurven på 10 minutter

4
Print

4 plader filodej
300 g kogte kartofler
300 g spinat
1 hakket løg
3 æg
salt, peber
125 g cheasy revet ost
salat
300 g groft brød.

Energi pr. person:
505 Kcal
Fedt:
21 %
Protein:
23 %
Kulhydrant:
56 %

Sådan gør du

Skær hver plade filodej i fire firkanter og læg dem forskudt oven på hinanden, så det danner et stjernemønster. Læg dejen i en smurt ovnfast skål med lav kant.
Skær kartoflerne i tern.

Damp spinat og hakket løg, til spinaten falder sammen og hæld væden fra.
Bland spinat, løg og kartoffeltern og fordel fyldet i de fire filotærtebunde.
Pisk æg, salt og peber sammen og hæld det over spinaten.
Drys med ost og bag tærterne ved 200 grader nederst i ovnen i ca. 25 minutter.

Servér dem lune med salat og brød.

Se, hvad vi ellers skriver om: Picnic, Tærte, Dansk mad og Tilbehør