Opskrift på lakridsrugbrød
SPONSORERET indhold

Mørkt lakridsrugbrød uden kerner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
07. okt. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
1

Ingredienser

5 dl lunken vand
250 g surdej »(Surdej)
5 g gær
1 spsk salt
2 tsk lakridsrodspulver
1 tsk stødt kommen
3/4 dl mørk sirup
500 g rugmel
200 g + ca. 50-100 g hvedemel

Sådan laver du brødet

1. Bland øl, vand, surdej, gær, salt, lakridsrodspulver, stødt kommen og sirup sammen, og tilsæt efterfølgende rugmelet og de 200 g hvedemel.

2. Dejen skal have konsistens som havregrød. Lad dejen hvile med et klæde over natten over. Næste dag tilsættes det sidste hvedemel lidt ad gangen. Dejen skal nu have en konsistens som tyk havregrød.

3. Bred dejen ud i en bradepande-lignende form (se brødets form på billedet) på ca 20 x 30 cm med bagepapir i bunden. Lad nu brødet hæve op til kanten af formen – det tager ca 3-4 timer.
Sæt det i en kold ovn og tænd den på 170 grader.

4. Tag brødet ud efter halvanden time, og tjek, om det er færdigt ved at vende bunden i vejret på brødet og banke på det med knoerne. Hvis brødet er mørkt gyldent og lyder hult, er det færdigt. Hvis ikke så gi' det lidt længere tid i ovnen – mellem 15 og 30 min. Lad brødet køle af på en rist, og pak det i et viskestykke, når det har nået stuetemperatur.

Se også opskrift på »Rugbrød med kerner.

Få mere inspiration til lækker mad på »ALTfordamerne.dk.

Nøgleord til denne opskrift: brød, lakrids, lakridsbrød, opskrift.