SPONSORERET indhold
Laks i butterdej
Servér en sprød og smuk pakke med fisk i gylden butterdej.
Af: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006
Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD
4 personer
Ingredienser
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 15 min.
4 plader butterdej
æggehvide (til pensling)
4 lakseportioner (friske eller optøede)
½ citron (økologisk)
salt og peber
Tilbehør:
små salater
citronbåde
- Tø dejen op på et viskestykke, og pensl den med sammenpisket æggehvide. Skær 4-5 cm lange forskudte slidser med ca. 5 mm mellemrum i hver butterdejsplade.
- Fjern evt. lakseskind, og fold den tynde ende af kødet ind under midten. Drys med fintrevet cit-ronskal, og krydr med salt og peber.
- Læg lakseportionerne på bagepapir med passende afstand.
- Læg butterdejen over fisken, mens du trækker lidt i den, så slidserne åbner sig til et net. Fold dejen ned langs kanten af fisken, og skær overflødig dej væk.
- Bag pakkerne på ovnens øverste rille i ca. 15 min. ved 210 grader., eller til ”nettet” er gyldent.
- Servér pakkerne med salat og citronbåde.