Laks i grønt selskab med smag af østen
SPONSORERET indhold

Laks i grønt selskab med smag af østen

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

06. feb. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

4 laksefileter uden skind
olie
1 bundt forårsløg
1 rød peberfrugt
2-3 gulerødder
200 g bønnespirer
olie
Sauce:
5 spsk. sojasauce
1 spsk. olie
2-2½ spsk. sukker
2 fed hvidløg
3 spsk. portvin el. sherry
1-2 spsk. friskrevet peberrod
tilbehør: 250 g jasmin- eller
basmatiris

  1. Brun laksen i olie på begge sider, og fjern den fra panden.
  2. Skær forårsløg i skrå skiver, peberfrugten i tern eller tynde strimler og gulerødderne i tændstiktynde strimler. Skyl bønnespirerne grundigt, og læg dem på et viskestykke.
  3. Svits grønsagerne ad flere omgange i olie på en varm pande, og tag dem af varmen, mens de stadig har et godt bid.
  4. Rør ingredienserne til saucen sammen i en skål (undtagen peberroden), og hæld saucen på panden. Kom laksen tilbage på panden med sauce, og steg dem et par minutter. Tilsæt peberrod og grønsager, og varm retten igennem. Hæld det hele på et varmt fad, og server med kogte ris.