SPONSORERET indhold
Laks i rød karry
Denne lækre fiskeret er toppet med hvidløgsspirer, de smager mildt af hvidløg og er skønne - både at se på og at spise. Finder du dem ikke, kan de sagtens undlades.
2 personer |
Total: 25 min
Ingredienser
1 bananskalotteløg
1 tsk. olie, gerne kokosolie
1 spsk. revet ingefær
1 fed hvidløg, revet
1 spsk. rød karry
1 stilk citrongræs
3 spsk. kokosmælk
2 dl hønsebouillon
Salt eller fiskesauce
Saft af ca. 1 lime
400 g laks af super kvalitet (uden skind og ben)
Topping:
½ bdt. forårsløg, snittede
3 håndfulde sukkerærter, snittede
2 håndfulde ærteskud
1-2 bananskalotteløg
evt. spirer og limebåde
Næringsindhold
-
Energi pr. person:496 Kcal
-
Fedt:53 %
-
Protein:35 %
-
Kulhydrat:12 %
Sådan gør du:
- Snit løgene, og sautér dem i lidt olie i en varm, dyb pande. De skal ikke tage farve.
- Kom ingefær, hvidløg og rød karry på panden, og steg kort.
- Hak lidt af det nederste af citrongræsset helt fint. Kom det i retten, flæk stilken og smid den i også.
- Tilsæt kokosmælk og bouillon, og kog op.
- Smag til med salt eller fiskesauce og en del limesaft.
- Del laksen i 2-4 stykker. Læg dem i panden, og sæt låg på. Lad dem dampe stille og roligt under låg i 2-3 minutter, eller til de er akkurat gennemtilberedte.
- Anret laksen i dybe tallerkener eller skåle, og top med varm karrysauce, snittede forårsløg, sukkerærter, ærteskud og spirer. Servér straks.