GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Laks i rød karry
Foto: Anders Schønnemann Skøn asiatisk laks i rød karry.

Laks i rød karry

Denne lækre fiskeret er toppet med hvidløgsspirer, de smager mildt af hvidløg og er skønne - både at se på og at spise. Finder du dem ikke, kan de sagtens undlades.

printer Print
clock 25 minutter
plate 2 personer

1 bananskalotteløg
1 tsk. olie, gerne kokosolie
1 spsk. revet ingefær
1 fed hvidløg, revet
1 spsk. rød karry
1 stilk citrongræs
3 spsk. kokosmælk
2 dl hønsebouillon
Salt eller fiskesauce
Saft af ca. 1 lime
400 g laks af super kvalitet (uden skind og ben)

Topping:

½ bdt. forårsløg, snittede
3 håndfulde sukkerærter, snittede
2 håndfulde ærteskud
1-2 bananskalotteløg
evt. spirer og limebåde

Energi pr. person:
496 Kcal
Fedt:
53 %
Protein:
35 %
Kulhydrat:
12 %

Sådan gør du:

  1. Snit løgene, og sautér dem i lidt olie i en varm, dyb pande. De skal ikke tage farve.
  2. Kom ingefær, hvidløg og rød karry på panden, og steg kort.
  3. Hak lidt af det nederste af citrongræsset helt fint. Kom det i retten, flæk stilken og smid den i også.
  4. Tilsæt kokosmælk og bouillon, og kog op.
  5. Smag til med salt eller fiskesauce og en del limesaft.
  6. Del laksen i 2-4 stykker. Læg dem i panden, og sæt låg på. Lad dem dampe stille og roligt under låg i 2-3 minutter, eller til de er akkurat gennemtilberedte.
  7. Anret laksen i dybe tallerkener eller skåle, og top med varm karrysauce, snittede forårsløg, sukkerærter, ærteskud og spirer. Servér straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Fisk, Laks og Hovedret