Laks opskrift Jamie Oliver

Foto: David Loftus Laks a la Jamie Oliver

Laks opskrift Jamie Oliver

Laks med lækkert tilbehør fra Jamie Oliver

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)
Ingredienser

LAKS

2 lange peberfrugter, rød og gul
1 bdt forårsløg
2 friske røde chilier
olivenolie
1 kg laksefilet med skind på uden skæl og ben
1 usprøjtet citron
fennikelfrø

RIS
1 krus basmatiris
½ glas rød peberfrugt a 450 g
et par kviste frisk basilikum
courgetterester
balsamicoeddike

SALAT
Saften af ½ usprøjtet citron
ekstra jomfruolivenolie
havsalt og peber
et par kviste frisk mynte
1-2 friske røde chilier
400 g babycourgetter

GUACAMOLE
4 forårsløg
1 lille bdt frisk koriander
1 frisk rød chili
1 fed hvidløg
2 lime
2-3 modne avocadoer
1 håndfuld cherrytomater

EKSTRA
1 pk tortilla wraps
1½ dl syrnet fløde eller fromage frais<

Sådan laver du laksemenuen

LAKS
Stil alle ingredienser og alt grej parat. Kog en hel kedel vand og tænd grillen på fuld kraft. Sæt en gryde over middel varme. Hæld lidt olivenolie i en stor bradepande. Halver og udkern de røde peberfrugter. Skær peberfrugt og forårsløg i 2 cm skiver. Hak chilierne groft. Dryp olivenolie over begge sider af laksen, krydr og riv lidt skal af en citron fint henover. Gnid smagsstofferne ind i laksen, og vask hænderne. Skær laksen i to, hvis det er nødvendigt, så den kan være i bradepanden. Læg fisken med skindsiden opad,  anret de skiveskårne grøntsager omkring fisken. Sæt den under grillen på midterste rille og stil uret til 14 min. Tag bradepanden ud af ovnen, når tiden er gået. Træk forsigtigt skindet af fisken med en kniv eller fingrene og vend det om. Tilsæt lidt salt og fennikelfrøene. Vend peberfrugterne og sæt bradepanden tilbage under grillen i yderligere 5 min – eller til skindet er meget sprødt.

SALAT
Pres saft fra ½ citron ned i en stor serveringsskål, og tilføj et par sjatter ekstra jomfruolivenolie og godt med salt og peber. Finhak myntebladene og ½ chili og kom det i skålen. Hurtigskræl så meget af babycourgetterne som muligt hen over dressingen, og læg resten på et stort træskærebræt. Sæt skålen med salat på bordet, men vend den først i sidste øjeblik.

RIS
Kom risen op i en middelstor gryde sammen med lidt salt og dæk med 1½ cm vand fra kedlen. Læg låg på, skru
op til høj varme, og lad risen koge i 7 min. Tag gryden af varmen, og lad risen dampe i 7 min – stadig med låg på.
Hak derefter peberfrugterne fra glas og basilikum-kvistene groft, og bland dem med courgetteresterne. Tilsæt lidt salt og peber, et gavmildt skvæt ekstra-jomfruolivenolie og et stænk balsamico. Luft hurtigt risen med en gaffel, hæld den over grøntsagerne på skærebrættet og bland det hele.

GUACAMOLE
Rens forårsløgene og kom dem i food processoren sammen med koriander samt chilien (med stilken fjernet), et pillet fed hvidløg, saft fra den ene lime og godt med olivenolie. Lad det køre, og udsten imens avocadoerne, og skær tomaterne i kvarte. Stop foodprocessoren og klem avocadokødet ud af skallen ned i skålen. Tilsæt tomaterne og kør det til en grov masse med pulsknappen. Hæld det op i en skål og smag evt. til med limesaft og krydderier. Stil skålen på bordet sammen med et par limebåde.

EKSTRA
Sæt en grillpande over høj varme. Varm tortillaerne en ad gangen på grillpanden i et par sekunder på hver side (eller stabl dem og kom dem i en mikrobølgeovn i 10-15 sekunder). Hæld syrnet fløde i en skål. Dryp lidt olivenolie over og sæt den på bordet.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Jamie Oliver, Laks, Guacamole, Sunde salater, Tortilla, Fisk, Engelsk mad og Hovedret

610x200_woordy_dmjpg.jpg