Lam i gryde med sæsonens grøntsager
SPONSORERET indhold

Lam i gryde med sæsonens grøntsager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hele middagen i een gryde giver frie hænder til så meget andet. En dejlig, rustik ret.

Af: Marie Melchior Foto: Betina Hastoft
19. sep. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
6

Ingredienser

1,5 kg lammebov
3 spsk olivenolie
2 citroner
1 spsk friskrevet ingefær
1 spsk garam masala
2 løg
2 spsk olivenolie
500 g dadeltomater
1 gul courgette
1 grøn courgette
200 g tomatpuré (gerne fra Urtekram)
5 dl grøntsagsbouillon

Sådan gør du:

Skær kødet i store tern, 5x5 cm, og læg det i en skål. Hæld olivenolie over kødet. Pres saften fra citronerne og hæld udover kødet. Tilsæt revet ingefær og garam masala. Vend kødet rundt i marinaden. Brug hænderne til at massere krydderierne ind i kødet. Dæk kødet til, stil det på køl, og lad det marinere i mindst 2 timer og gerne i længere tid.

Skær løg i tern. Skyl courgetterne, og skær dem i stave på ca. 5 cm's længde. Skær den bløde midte af kerner væk. Skyl tomaterne. Opvarm olie i en stegegryde. Svits løget til det er klart. Brun kødet over flere omgange, og læg det til side.

Tænd for ovnen på 200 grader. Når al kødet er brunet, kommer du det tilbage i stegegryden. Tilsæt hele dadeltomater, courgetter, tomatpuré og grøntsagsbouillon. Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen i 1 ½ time.

Server evt. byg- eller speltkerner til.

+

Mynteyoghurt - mynte passer så godt til lammekød

2 dl yoghurt naturel
2 spsk friskhakket mynte
2 spsk olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber

Rør yoghurt sammen med hakket mynte og olivenolie. Smag til med havsalt og friskkværnet peber.

Servér mynteyoghurt til gryderetten.

PRØV OGSÅ: Forret - Blåmuslinger med æbler og jordskokker

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter