Lam med muhammarasauce
Ingredienser
500 g lammetykstegsfilet
2 fed knust hvidløg
Salt, peber
8 rødløg
1/2 dl rødvinseddike
1 tsk sumac
1 tsk salt
hakket persille.
300 g grillet rød peberfrugt (fås på glas)
50 g groft daggammelt brød
1 fed hvidløg
50 g valnøddekerner
1 tsk spidskommen
2 spsk olivenolie
600 g små nye kogte kartofler
4 fuldkornspitabrød.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:728 Kcal
-
Fedt:22 %
-
Protein:16 %
-
Kulhydrat:62 %
Sådan gør du
Krydr kødet med hvidløg, salt og peber.
Skær rødløgene i tynde skiver og vend dem i en marinade af rødvinseddike, sumac og salt. Lad dem trække mindst 1 time og drys med hakket persille.
Findel peberfrugt, brød, hvidløg, valnødder, spidskommen og olivenolie i en multihakker og smag til med salt og peber.
Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre, ca. 15 min.
Grill kødet 6-7 min. på hver side afhængig af tykkelse og skær det i tynde skiver.
Grill brødene på begge sider.
Smør lidt af saucen på de grillede brød og kom kød og rødløgssalat oven på. Servér kartoflerne samt resten af saucen til.
Tip
Lav en ekstra stor portion muhammarasauce, og brug den til sandwich