Opskrift på lam med muhammarasauce
SPONSORERET indhold

Lam med muhammarasauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Andreas Wiking
29. jun. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser


500 g lammetykstegsfilet
2 fed knust hvidløg
Salt, peber
8 rødløg
1/2 dl rødvinseddike
1 tsk sumac 
1 tsk salt
hakket persille.
300 g grillet rød peberfrugt (fås på glas)
50 g groft daggammelt brød
1 fed hvidløg
50 g valnøddekerner
1 tsk spidskommen
2 spsk olivenolie
600 g små nye kogte kartofler
4 fuldkornspitabrød.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    728 Kcal
  • Fedt:
    22 %
  • Protein:
    16 %
  • Kulhydrat:
    62 %

Sådan gør du

Krydr kødet med hvidløg, salt og peber.
Skær rødløgene i tynde skiver og vend dem i en marinade af rødvinseddike, sumac og salt. Lad dem trække mindst 1 time og drys med hakket persille.
Findel peberfrugt, brød, hvidløg, valnødder, spidskommen og olivenolie i en multihakker og smag til med salt og peber.
Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre, ca. 15 min.
Grill kødet 6-7 min. på hver side afhængig af tykkelse og skær det i tynde skiver.
Grill brødene på begge sider.
Smør lidt af saucen på de grillede brød og kom kød og rødløgssalat oven på. Servér kartoflerne samt resten af saucen til.